d

Mnoge ženske ponavadi naredijo veliko napako ko stopijo v fitnes. Domnevajo, da bodo zaradi treningov dvigovanja uteži postale “velike” in »nabildane«. Posledično se osredotočajo le na kardio vadbo in večino svojega časa v telovadnici preživijo na tekalni stezi, kjer poskušajo porabiti kalorije pice iz prejšnje noči.

Postati “velik” kot moški ali tekmovalni bodybuilder je pogosta skrb žensk, zaradi česar se veliko žensk izogiba treningom dvigovanja uteži na splošno. Za tiste ženske, ki se temu izogibajo, imamo novico! Če je vaš cilj vitka in napeta postava s ploskim trebuhom, napeto ritko in lepo definiranimi mišicami, bo trening dvigovanja uteži nujno potreben za dosego tega končnega cilja. Umirite svoje strahove in ne pozabite:

Ženske lahko in bi morale izvajati vaje za dvigovanje uteži, če želijo izgubiti telesno maščobo in doseči izklesano in napeto postavo.

Torej, če ste ena tistih žensk, ki so se kar zataknile na kardio vadbi, vedite, da bo vaša trenutna kardio rutina dosegla zelo malo glede na vaš končni cilj. Seveda boste med kardio vadbo morda pokurili nekaj sto kalorij, vendar ne boste preoblikovali izgleda telesa. V sobi z utežmi se začne popolna telesna preobrazba.

5 stvari, ki jih nekatere ženske ne razumejo:

  • Ženske zelo težko pridobijo mišice. To še posebej velja za starejše ženske in ženske ki so na dieti,
  • Vsako mišico, ki jo pridobite, pridobite zelo postopoma – vedno bo dovolj časa za zaviranje, če se vam zdi, da postanete preveč mišičasti,
  • Večina žensk ugotovi, da jim je kar všeč, če in ko dobijo nove mišice,
  • Ampak, če jim na koncu ne bo všeč, ni problema! Zelo enostavno jih je izgubiti,
  • Mišica je tista, ki vam pomaga shujšati (in vas ohraniti suhe). Splošno znano je, da moški lahko jedo več kot ženske brez posledic tudi če jih primerjate glede na telesno težo. Več mišic je glavni razlog, zakaj.

To je resnica: Ko dvigujete težke uteži, postanejo vaše mišice MOČNEJŠE in ne večje.