Cimet se lahko pohvali s številnimi zdravilnimi lastnostmi. Je nepogrešljiv med začimbami, prav tako pa tudi pri vsaki dieti. Cimet namreč čisti telo in pomaga, da se maščobne obloge topijo veliko hitreje.

Že v stari ljudski medicini so ga znali s pridom uporabljati, vedeli so, da pomaga tudi pri izgubljanju odvečnih kilogramov. že samo nekaj ščepcev dnevno lahko naredi bistveno razliko in pripomore k hitrejšemu uspehu.

Cimet uravnava sladkor v krvi, znižuje tudi raven maščobe, znižuje raven nevarnega holesterola, uničuje glivice in preprečuje njihovo rast. Prav slednje so včasih tudi razlog, da je hujšanje počasnejše. Glivična vnetja namreč upočasnijo metabolizem in prebavo.

Cimet vsebuje mangan, železo, kalcij, baker in cink. Vsebuje pa tudi vitamine C, K, B6 in B2.

Doziranje

Dnevno za terapevtske namene zaužijmo le od 2 do 5 mg. Noseče ženske morajo biti pri jemanju večjih odmerkov v terapevtske namene pazljive, ker še ni dovolj raziskav, ki bi dokazale, da je cimet zanje povsem neškodljiv. Tisti z obolenji jeter lahko opazijo, da se jim stanje po jemanju velikih količin lahko celo poslabša.